Данас је на Сокоцу по први пут одржана Романијска лига у фудбалу која је окупила око 300 дјечака и дјевојчица из шест кубова Сарајевско-романијске регије, рекао је за Инфо центар тренер Миленко Ђерић.

– Ова Лига настала је на иницијативу тренера фудбалских клубова који су данас узели учешће, тако да се надамо да ће ово такмичење прећи у традицију. Планирамо да поред ове љетне имамо и зимску лигу. Сва дјеца која су учествовала на турниру проглашена су побједницима и сви су добили златне медаље– рекао је Ђерић.

Он је појаснио да су се дјечаци и дјевојчице такмичили у три узрасне категорије: 2010. 2012. и 2014. годиште, док у зимској лиги имају у плану да се такмиче и фудбалери рођени 2016. године.

– Данас су узели учешће клубови са Пала: ФК „Олимп“ и ФК „Пикси“ , фудбалски клуб „Омладинац“ из Хан Пијеска и Младост из Рогатице. Ту су и наша два клуба: ФК „Гласинац 1936“ и ФК „Соколац“.

Генерални спонзор Лиге било је Шумско газдинство „Романија“ Соколац, које је свим учесницима обезбиједило златне медаље.