Подручни фудбалски савез подручја сарајевско-романијског пружио је пуну подршку одлукама Скупштине ФК Гласинац 1936. У цјелости преносимо допис који је потписао предсједник савеза Милорад О. Лале:

„Поводом одржавања Скупштине ФК „Гласинац 1936″ у чијем ће раду активно учествовати и ФК „Соколац” као и руководство локалне заједнице, успјешни привредници и дугогодишњи спортски радници, овим путем желимо да изразимо своју несебичну подршку и жељу да све своје замисли што прије и што успјешније реализујете.

Са својом спортском инфраструктуром на којој би позавидјели и многи већи градови, Соколац је одувијек био синоним позитивних размишљања и добрих резултата, који је генерације и генерације младих људи извео на прави пут и одржао у спорту. Фудбалски клуб „Гласинац 1936″ и ФК „Соколац” својим односом према матичном савезу , према ФСРС као и свим фудбалским клубовима ФСРС и БиХ заслужују максималну подршку и пажњу јер су на сваку пружену руку пријатељства знали узвратити топлом људском рјечју а у фудбалу фер плејом и коректним односом.

Идеја о спајању ваша два клуба је у неку руку визионарска обзиром на тешку материјалну ситуацију као и одлив младог становништва а посебно оних који би се бавили фудбалом и на тај начин презентовали ваш град и наш подручни фудбалски савез.

Фудбалски савез сарајевско-романијске регије у свом раду неће никада дискриминисати клубове по снази или неком другом неспортском основу, већ свима даје исту шансу за доказивање а потом и за стицање позиција унутар ФСПСР,ФСРС и НС/ФС БиХ.

Још једном испред подручног савеза сарајевско-романијске регије вас све поздрављамо и желимо успјешан рад“.