У присуству породице, родбине и пријатеља, данас је на гробљу у Подроманији обиљежена осамнаеста годишњица од смрти Срђана Томића (1986-2005), најбољег играча у једној од најталентованијих генерација Гласинца које је овај колектив изњедрио, у традицији дугој скоро 9 деценија.

На данашњи дан прије осамнаест година у тешкој саобраћајној несрећи на Романији трагично су настрадала два нераздвојна друга, Срђан Томић и Јанко Реновица, која су своје задње тренутке живота провели купујући свечана одјела за матурско вече 41.генерације соколачких матураната, која је требала да се одржи следећег дана.

Срђан Томић, рођен је 25.марта 1986. године у Сокоцу. Памте се његове игре за репрезентацију Републике Српске која је 2001. године побиједила кадете Партизана. Пуну афирмацију стекао је на незваничном Свјетском првенству за млађе селекције – чувеном Готиа купу у Гетеборгу у јулу 2004. године, освајањем трећег мјеста са јуниорском селекцијом Гласинца од укупно 168 екипа.

Томић је био члан младе репрезентације Босне и Херцеговине и Републике Српске. Са 16 година наступао је за сениорски тим ФК ,,Гласинац“ у Премијер лиги БиХ. Нажалост, његов млади живот и тек започета спортска каријера прекинути су 1.јуна 2005.године.

Од 2012.године у Срђанову част, Фудбалски клуб ,,Гласинац 1936″ организује меморијални омладински фудбалски турнир који ће се ове године одржати у периоду од 16. до 18.јуна.

Нека живи сјећање на Срђана!