Иницијатива подручних савеза Бијељина и Источно Сарајево да се реорганизује такмичење у Другој лиги Фудбалског савеза Републике Српске није прихваћена од осталих пет савеза који чини ентитетску кућу (Приједор, Бањалука, Градишка, Добој и Требиње), тако да ће постојећи систем такмичења остати на снази.

Бијељина и Источно Сарајево су предлагали да се уместо постојеће две запад и исток организују три групе Друге лиге – запад, центар и југ. Међутим, њихова иницијатива није прошла, а сваки од савеза је образложио аргументе “за” и “против”. То је епилог састанка “ад хок” комисије којом је председавао Душан Марковић, први потпредседник ФСРС, уз асистенцију другог потпредседника Бојана Кушљића и генералног секретара Огњена Ваљића.

– Као закључак са састанка ове Комисије везане за реорганизацију система такмичења у Другој лиги Републике Српске послаћемо према Извршноим одбору ФСРС информацију о иницијативи која није добила потребну подршку, тако да се ова тачка неће налазити на дневном реду “фудбалске владе”. Наставићемо даље да разматрамо све могућности везано за реорганизацију укупног система такмичења – истакао је Душан Марковић.

Истакнуто је да се разматра могућност да се регионалне лиге Републике Српске врате на нивоу подручја да их воде, а подручни савези Добој и Бањалука су предложили да се у наредном периоду размотри и могућност организовања јединствене групе Друге лиге, по узору на прволигашко такмичење које у Републици Српској изазива велико интересовање.

На овом састанку подручне савезе ФСРС представљали су: Радика Марић (Бијељина), Милорад Лале (Источно Сарајево), Мирослав Кршић (Добој), Жарко Лакета (Требиње), Милош Бркић (Градишка), Дарко Љубојевић (Бањалука) и Миле Мандић (Приједор). На састанку је присуствовао у име администрације ФСРС и Горан Ђукић.