Предсједник Фудбалског савеза Републике Српке и Босне и Херцеговине Вицо Зељковић, са сарадницима јуче је био у посјети Фудбалском подручју Сарајевско – романијске регије. Представницима фудбалских али и футсал клубова уручио је фудбалске лопте. Ово је само наставак континуиране помоћи Фудбалског савеза Републике Српске клубовима.

Обраћајући се присутним Вицо Зељковић је истакао да је Фудбалски савез урадио велики посао чињеницом да су клубови били ослобођени плаћања дијела котизација и службених лица, Данашње уручење лопти је само наставак помоћи клубовима.

-Нашим доласком у савез покушали смо ослободити клубове великих намета. Уложили смо милион марака и наши клубови су били ослобођени 50 посто котизације, те трошкова службених лица. Тада је буџет ФСРС био 700.000 марака, а данас кажем колико издвајамо ми за ове трошкове. Желимо да се то настави. Дио средства смо обезбиједили од генералног спонзора савеза, а то је МТЕ-л, а остало кроз спонзоре друге. Циљ нам је да то наставимо. Клубовима смо данас поклонили лопте, а идуће године ћемо гледати да им уручимо и по комплет дресова и лопте. Није то ни мало лако, али ћемо сигуран сам успјети, рекао је Вицо Зељковић.

У име клубова захвалио се Зоран Пушара, представник некадашњег премијерлигаша Славије из источног Сарајева:

– Хвала нашем савезу на овим поклонима. Тешка су времена и свака донација нам добро дође, рекао је Пушара.

Вицо Зељковић је нагласио да ће наредне године посебан фокус оба савеза бити управо на Славији, као водећем фудбалском колективу ове регије.

– Славија је најзначајнији клуб на овим просторима и наредне године ћемо се фокусирати на овај колектив. Желимо фда помогнемо око уређења стадиона. Прво да направимо рефлекторе,а сигуран сма да ћемо то урадити наредне године, па се онда базирамо на апатацији терена.Желимо да на овим просторима имамо стадион на које, ће се моћи организовати међународне утакмице, истакао је Зељковић.

Наредних дана планирано је делегација Фудбалског савеза Републике Српске обиће и остале подручне савеза и клубовима такође уручи лопте.