У 6. колу Друге лиге РС – исток фудбалери Вележа дочекују Гласинац. Сусрет на Градском стадиону у Невесињу почиње у 16 часова. Невесињци су у два домаћинска сусрета ове сезоне остварили побједе и надају се још једном тријумфу.

Ривали тренутно заузимају мјеста у средини табеле.

Екипе из Невесиња и Сокоца често су играли првенствене утакмице и домаћини су најчешће освајали бодове. За љубитеље фудбала освјежићемо сјећање на сусрет ових ривала игран у Невесињу 1997. године у оквиру Прве лиге РС – исток.

На Градски стадион је по хладном времену дошло око 1.000 гледалаца, а домаћи фудбалери су им се одужили бриљантном партијом. Блистао је Бабић са три гола. Гости су у самом финишу ублажили пораз.

Након ове утакмице услиједило је гостовање у Требињу о којем се и данас прича због туче навијача и судијске крађе на штету Вележа.

ВЕЛЕЖ – ГЛАСИНАЦ 3:2 (2:0)

Градски стадион у Невесињу. Гледалаца: 1.000. Судија: Јаглица (Бањалука). Стријелци: 1:0 Бабић, 2:0 Бабић, 3:0 Бабић, 3:1 Башевић, 3:2 Марић.

ВЕЛЕЖ: Кљакић (Лазовић), Бојовић (Мишељић), Савић, Шиљеговић, Црногорчић, Милинић, Тубовић, Црногорац, Бабић, Пикула, Милошевић (Ројевић).

ГЛАСИНАЦ: Јоловић (Ђерић), Планинчић, Цвијетић, Крунић, Мијић, Јоловић, Башевић, М. Ђерић, Марић, Павловић, Станић.