Свечано отворен 9.МОФТ ,,Срђан Томић & Владица Бабовић”

На Сокоцу је данас свечано отворен Девети меморијални омладински фудбалски турнир који ће у наредна три дана окупити око 820 дјечака из 29 клубова из Републике Српске, Федерације БиХ и Црне Горе.

Начелник општине Милован Бјелица рекао је на отварању турнира да га радује што ће дјечаци омладинског узраста из Српске, ФБиХ и Црне Горе показати своје умијеће у фудбалу у пет старосних категорија, у фер и пријатељској атмосфери.

Он је подсјетио да је се овом спортско-рекреативном манифестацијом његује успомена на рано преминуле играче Фудбалског клуба “Гласинац” Срђана Томића /1986-2005/, члана младе репрезентације БиХ и Српске, и Владицу Бабовића /1977-2017/, фудбалску легенду, тренера и голмана.

Бјелица је изразио захвалност спортским радницима Сокоца који су припремили овај турнир, али и Подручном фудбалском савезу Сарајевско-романијске регије и Фудбалском савезу Српске који су допринијели да ова манифестација буде уведена у календар Фудбалског савеза Српске.

Предсједник Подручног фудбалског савеза Сарајевско-романијске регије Милорад Лале похвалио је представнике општине Соколац чијим залагањем и сарадњом са свим нивоима власти изграђена спортска инфраструктура и објекти, на којима се могу организовати овако велике манифестације и које немају ни много веће и богатије локалне заједнице.

Он је поручио младим генерацијама да њихови идеали буду фудбалери Срђан Томић и Владица Бабовић и да иду “путем спортиста”, јер је то једино исправано за младе генерације.

Богдан Томић, отац трагично настрадалог младог фудбалера Срђана Томића, истакао је да меморијални турнир посвећен његовом сину и његовом пријатељу Бабовићу доживљава као знак да они нису заборављени од пријатеља и љубитеља фудбала.

На стадиону “Бара” данас је кадетској селекцији Омладинског фудбалског клуба “Гласинац 2011” уручен пехар поводом освајања шампионске титуле у Омладинској лиги Фудбалског савеза Републике Српске – група “југ”.

Отварању овог турнира присуствовао је некадашњи фудбалски репрезентативац Србије Огњен Короман, те представници Фудбалског/Ногометног савеза БиХ и Фудбалског савеза Републике Српске.

Девети меморијални омладински фудбалски турнир биће затворен у недјељу, 27. јуна проглашењем најуспјешнијих учесника и додјелом признања.