Бруталном крађом на првенственој утакмици 8.кола Омладинске лиге ФСРС – југ између кадета Фамоса и Гласинца, која је одиграна данас у Војковићима (2:2), првак је одлучен шест кола прије краја шампионата.

Тако је нашим момцима онемогућена даља борба за кадетског првака Републике Српске. Нажалост не на терену, већ за неким нефудбалским ,,столовима“.

Наиме, наши кадети су након првог полувремена водили са 2:0 головима Стефана Радоње у 2. и Огњена Марковића у 34. минуту. На сцену тада ступа недостојни и нешколовани судија Голијанин Метеј из Источног Сарајева који са два непостојећа и циркуска једанаестерца (у 53. и 55.минуту) одлучује првака Омладинске лиге ФСРС – ,,југ“.

Да ли су истините наше тврдње, најбоље говори чињеница да су досуђени једанаестерци изазвали општи смијех свих присутних у СРЦ ,,Војковићи“.

Појединим представницима Фудбалског клуба ,,Фамос“ нека служи на част данашње недолично понашање, какво не приличи једним спортским радницима. Који су разлози за такво опхођење према нашем колективу, није нам познато.

Надлежне органе Фудбалског савеза Републике Српске позивамо да из фудбала одстране појединце у виду Голијанин Матеја, који са намјером и недвосмислено одлучују ко ће побједити а ко изгубити, чак и у омладинским такмичењима. Од Подручног савеза Сарајевско-романијске регије очекујемо заштиту како би се стало у крај оваквим аномалијама у нашем омладинском фудбалу, јер у супротном не видимо разлоге за даље такмичење свих наших селекција.