Данас се одржава Генерална скупштина Фудбалског савеза Босне и Херцеговине на којој ћемо добити ново руководство кровне куће бх. ногомета.

Челници бх. фудбала ће се данас састати у 10 сати у хотелу Хилс на Илиџи гдје ће се најприје одржати Редовна сједница Генералне скупштине НС БиХ на којој ће бити говора о раду у протеклој и плановима за ову годину, а потом ће у 12 сати почети изборна сједница Генералне скупштине ФС БиХ на којој ћемо добити нови Извршни одбор.

Тачно у подне почеће се разговарати о избору чланова Извршног одбора и замјенских чланова ИО ФС БиХ, избору предсједника и два потпредсједника савеза, те чланова пет комисија (Дисциплинска комисија, Апелациона комисија, Тужиоци, Првостепена комисија за лиценцирање клубова, Другостепена комисија за лиценцирање клубова).

Досадашњег предсједника ФС БиХ Елведина Бегића који је на тој функцији провео два мандата, односно осам година, требао би наслиједити Вицо Зељковић.

На данашњем састанку скупштинара на дневном реду налази се и избор чланова Одбора за посредовање и савјетовање НС БиХ, тијела у којем се тренутно налази и требао би остати и Ивица Осим, но из извора блиских НС БиХ сазнали смо да се то тијело данас највјероватније неће изабрати.