У присуству родбине и пријатеља, данас је на Градском гробљу „Градац“ у Сокоцу обиљежена друга годишњица од смрти Владице Бабовића (1977-2017), фудбалског човјека, голмана, тренера, пријатеља…

Рођен је 3.септембра 1977. године у Зајечару. У Соколац је стигао са 22 године, у златно доба Фудбалског клуба „Гласинац“ и изузетно успјешно бранио гол тадашњег премијерлигаша.

На Романији се оженио, засновао породицу и остао. Прихватио је Соколац као свој Зајечар, а Соколац њега као свог најрођенијег. Када су многи напустили ФК „Гласинац“ и Соколац, Владица је остао. Почео је са својим суграђанима од нуле. Правили су нови, бољи, преспективнији клуб. Није запоставио ни активно играње.

Пред крај голманске каријере бранио је за „Азот“ из Витковића. И они су га вољели, као што су га вољела његова два града. Професионални однос према фудбалу показао је и у другим клубовима – Кристалу, Тимоку, Путевима, Цементу, Новом Саду, Славији, паљанској “Романији”, Горажду, Колини, фочанској Сутјески, УНИС-у…

Добитник је бројних признања, а Скупштина општине Соколац га је одликовала постхумним признањем августа 2018.године.

Омладински фуфбалски клуб „Гласинац 2011“, све године у другој половини јуна организује Меморијални омладински фудбалски турнир „Срђан Томић & Владица Бабовић“ /МОФТ/, а од 2018. године овај турнир је уврштен у званични календар Фудбалског савеза Републике Српске.

Владица Бабовић је, нажалост, прерано завршио свој пут. Сахрањен је 27. августа 2017.године на градском гробљу у Сокоцу.