Фудбалски савез Републике Српске упутиће апел општинама и градовима, односно Влади Републике Српске да у оквиру креирања буџета за наредну годину планирају средства за изградњу инфраструктуре на фудбалским стадионима, као што то ради Влада Србије – доградњом и реконструкцијом свих важнијих стадиона, поручено је данас са конференције за медије у ФСРС.

Предсједник Савеза Миле Ковачевић сликовито је то описао као буђење свијести на одређеним адресама, све у циљу подизања стандарда које прописује УЕФА и ФИФА са циљем увођења процеса лиценцирања клубова Прве лиге РС од такмичарске сезоне 2020-2021.године.

Новинаре је занималa информација о Слоги из Горњег Црњеолова и гаранцији коју је тражио Савез од 100.000 КМ. „Да би уозбиљили ситуацију истина је да смо тражили банковну гаранцију иако нисмо имали то утемељено у прописима. Међутим, добили смо на крају писмену гаранцију што је нама био и циљ да ће ФК „Слога“ играти Прву лигу РС. На задњем састанку ИО ФСРС није преиспитивана раније донесена одлука о наступу 10 клубова који чине Прву лигу РС у овој сезони, међу којима је и Слога (ГЦ)“ – казао је предсједник Ковачевић.

Разговарало се о изградњи терена са вјештачком подлогом у пет локалних заједница – Добој, Приједор, Бијељина, Источно Сарајево и Градишка. Предсједник је нагласио да се чека да локалне заједнице одраде свој дио посла, а то је изградња подлоге за постављање вјештачке траве. Он је још додао да је био мали застој код почетка изградње тренинг центра ФСРС у Прњавору због недостајуће сагласности предузећа Аутопутеви РС, пошто се локација Центара налази у близини постојећег аутопута.

Челни људи ФСРС, предсједник Миле Ковачевић и генерални секретар Горан Ћејић захвалили су се медијима јер су на прави начин представили успјехе репрезентација Републике Српске, оствареним на турнирима у Бања Луци, Чешкој (Јосеф Кубин, Јаблонец) и Београду (Куп Драган Манце).

„Сви учесници Првог међународног турнира у Бања Луци, послали су нам допис захвале и изразили наду и жељу да и следеће године наступају на турниру“ – рекао је генерални секретар Горан Ћејић, те нагласио да ће обје репрезентације које су успјешно браниле и представљале РС у међународној конкуренцији у наредном периоду бити у још већем фокусу рада Савеза.

Генерални секретар се осврнуо и на почетак такмичења у свим лигама које организује ФСРС посебно истичући Прву лигу за коју је рекао да ће бити још квалитетнија. Сматра да ће борба како за првака, тако и за опстанак бити још занимљивија у јединственој Првој лиги РС од 10 клубова (у трокружном систему такмичења) од 27 кола.