На данашњи дан прије четрнаест година у тешкој саобраћајној несрећи на Романији трагично су настрадала два нераздвојна друга, која су своје задње тренутке живота провели купујући свечана одјела за матурско вече 41.генерације соколачких матураната, која је требала да се одржи следећег дана.

Срђан Томић (1986-2005) је био најбољи играч у једној од најталентованијих генерација Гласинца које је овај колектив изњедрио, у традицији дугој скоро 9 деценија, члан младе репрезентације Босне и Херцеговине и Републике Српске. Са 16 година наступао је за ФК Гласинац у Премијер лиги БиХ.

Памте се његове игре за репрезентацију Републике Српске која је 2001. године побиједила кадете Партизана. Пуну афирмацију стекао је на незваничном Свјетском првенству за млађе селекције – чувеном Готиа купу у Гетеборгу у јулу 2004. године, освајањем трећег мјеста са јуниорском селекцијом Гласинца од укупно 168 екипа. И поред бројних понуда из страних земаља и великих клубова одлучио је да остане јер је волио Соколац, и своје другове с којима, како је говорио, није могао да се растане. Нажалост, његов млади живот и тек започета спортска каријера прекинути су 1.јуна 2005.године.